Seriepremiären avklarad

Ja, seriepremiären är avklarad, men kanske inte mycket mer än så…

Precis som för 2 säsonger sedan så inleddes säsongen borta mot Årsta i Sjöstadshallen. En match som man då, för 2 år sedan, förlorade med uddamålet mot ett Årsta som sedan bara tog just 1 seger på hela säsongen. Så att premiärerna är tuffa det vet vi sedan tidigare, och Sparta brukar ju alltid vara starkare på våren. Låt oss hoppas att det stämmer även i år.

Försvaret var som vanligt stabilt, något som endast 16 insläppta mål tydligt visar, och Mange var på hugget där bakom. Extra på hugget var han mot förre Sparta-bekantingen Jesper Grönroos där han var oerhört placeringssäker på de flesta skott. När vi mönstrar vårt ”stora” försvar med ”Gotte”, Berglund, ”Dulle” och ”Pihlen” så är det tungt både att ta sig igenom eller att skjuta förbi. Utan det var väl framåt som det inte riktigt klickade. Det märktes att det var några månader sedan senaste bollkontakten och passarna satt lite överallt och det fumlades lite med bollen generellt. Att sedan bröderna Matsson även hade ett Lidingölopp i benen gjorde väl inte det hela bättre.

Men nu är serien igång och snart är även Sparta det! Nästa helg spelar vi hemma mot den nya konstellationen SK Kvarnberga som blir en ny bekantskap. Avkast 17:20 i Högdalshallen på söndag alltså.

Kvällens guldstjärna går till Mackans ”nedåtgående lobb” från vänster 6. Ett estetiskt praktexempel som få fått bevittna! Även Dulle förtjänar ett hedersomnämnande med sina 7 baljor.

Starta en konversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *