Seriepremiären avklarad

Ja, seriepremiären är avklarad, men kanske inte mycket mer än så…

Precis som för 2 säsonger sedan så inleddes säsongen borta mot Årsta i Sjöstadshallen. En match som man då, för 2 år sedan, förlorade med uddamålet mot ett Årsta som sedan bara tog just 1 seger på hela säsongen. Så att premiärerna är tuffa det vet vi sedan tidigare, och Sparta brukar ju alltid vara starkare på våren. Låt oss hoppas att det stämmer även i år.

Försvaret var som vanligt stabilt, något som endast 16 insläppta mål tydligt visar, och Mange var på hugget där bakom. Extra på hugget var han mot förre Sparta-bekantingen Jesper Grönroos där han var oerhört placeringssäker på de flesta skott. När vi mönstrar vårt ”stora” försvar med ”Gotte”, Berglund, ”Dulle” och ”Pihlen” så är det tungt både att ta sig igenom eller att skjuta förbi. Utan det var väl framåt som det inte riktigt klickade. Det märktes att det var några månader sedan senaste bollkontakten och passarna satt lite överallt och det fumlades lite med bollen generellt. Att sedan bröderna Matsson även hade ett Lidingölopp i benen gjorde väl inte det hela bättre.

Men nu är serien igång och snart är även Sparta det! Nästa helg spelar vi hemma mot den nya konstellationen SK Kvarnberga som blir en ny bekantskap. Avkast 17:20 i Högdalshallen på söndag alltså.

Kvällens guldstjärna går till Mackans ”nedåtgående lobb” från vänster 6. Ett estetiskt praktexempel som få fått bevittna! Även Dulle förtjänar ett hedersomnämnande med sina 7 baljor.

Nyheter i Fanshopen

Nu är det vår och fanshopen har uppdaterats med massor av nya och fräscha Sparta-prylar inför sommaren!

Kepsar, linnen, underlägg till favoritölen eller varför inte en sweet ass collegejacka för de lite kyligare sommarkvällarna! Det finns masor av nyheter att titta på så hoppa in i shoppen via denna länk eller i menyn ovan för att spana in hela sortimentet.

Glöm inte att tipsa vänner och bekanta eller kanske passa på att ge bort en grym present till ett fan!

Självklart stöttar du även Sparta genom alla dina köp, så stort tack på förhand!

Serieindelning 18/19 publicerad

Nu har Stockholms Handbollsförbund publicerat den första (och eventuellt slutliga) serieindelningen för säsongen 2018/19.

Sparta flyttade som bekant ner en division och kommer nästa säsong att spela i division 4 Östsvenska Södra som i dagsläget ser ut enligt följande:

BK Bitter
BK Kungsan (Kungsängen B)
BK Sparta
Handens SK
IF Gauthiod HK
Skogås/ Länna HK
Westermalms IF HK
Västerorts HK (Spånga B)
Årsta AIK HF
Ösmo GIF HK

Bitter, Gauthiod och Årsta mötte man förra säsongen i division 3 och är väl kända, övriga lag återstår att se vad de bjuder på för handboll.

Väl mött i höst!

#våretslag™

Säsongen är över och jämfört med föregående säsong var det väl inte direkt ett fall framåt.

Förra året slutade man på en andraplats i H3ÖÖ och föll nu tillbaka till en slutlig sjätteplats efter en väldigt svag start på serien. Efter det att halva serien hade spelats var facit endast 2 segrar, 1 oavgjord och 6 förluster. Totalt alltså endast 5 poäng innan juluppehållet.

Jag vet inte om det var att alla åt så bra under julen eller om det var det stenhårda träningslägret* som gjorde det men under den andra halvan av säsongen fick vi se ett helt annat Sparta där man endast tappade poäng mot Huddinge borta i Huddingehallen efter en heroisk insats utan avbytare, och mot ett väl spelande Hellas.
Facit under våren blev alltså 7 segrar och 2 förluster, totalt 14 poäng och epitetet våretslag™.

Slutsatsen blir en dålig höstsäsong, en mycket bra vårsäsong och till slut ändå en fullt godkänd säsong som helhet.

Vi vill även passa på att gratulera Oscar Matsson som tog hem den interna skytteligan i år med sina 95 mål  efter en stark slutspurt mot lillebror Matsson.

Trots att man placerade sig med god marginal över nedflyttningssträcket är det nu klart att Sparta nästa säsong kommer att återfinnas i division 4 då man beslutat att lägga om division 3-serierna för region öst. Förändringen kommer att innebära att den tidigare ”Stockholmstrean” försvinner och istället kommer stockholmslagen att blandas upp med lag från t.ex. Nyköping, Mantorp och Norrköping.

För Sparta är det i dagsläget varken hållbart ekonomiskt eller i linje med de ambitioner vi har med vår handboll och vi har därför tagit beslutet att dra oss ur division 3. Huruvida fler lag från nuvarande H3ÖÖ kommer att följa vårt exempel eller inte återstår att se, men en gissning är att division 4 kan hålla en högre nivå nästa år än den gjort på länge.

Väl mött 2018/19!

 

*Uppenbar ironi

Inget fortsatt spel i DM

Det blir alltså ingen fortsättning i DM för Sparta.

Trots gårdagens seger mot IF Swithiod så hamnar Sparta på en tredjeplats i gruppen efter förlust i första matchen mot Lidingö (21-34) och den missade matchen mot Skogås (0-10).

Väldigt trist att det aldrig blev någon match mot Skogås då alla var laddade men vi tyvärr hade fel dag uppskriven för detta möte vilket resulterade i en seger på WO för Skogås. Oklart dock om vi hade orkat stå upp mot Skogås ändå, men det hade såklart varit roligare att få spela om det än att det blev som det nu blev.

Oavsett har vi fått två bra matcher som uppladdning inför seriepremiären den 1:a oktober!

Spelschema 17/18

Nu har det preliminära spelschemat för säsongen 2017/18 publicerats på Stockholms Handbollförbunds hemsida och serien startar för Sparta’s del med bortamöte mot nykomlingen från division 4, Årsta AIK, söndagen den 1:a oktober i Sjöstadshallen. Hur mycket förändringar det kan tänkas bli är oklart, men förmodligen är inga större förändringar att vänta.

Men innan dess väntar DM och det är i skrivandets stund endast 29 dagar kvar till den inledande matchen mot Lidingö HK.

Ni hittar hela Sparta’s spelschema under ”Matcher”. Fullständigt schema hittar ni som sagt på förbundets hemsida.

DM-lottning klar

DM är nu lottat och klart och Sparta hamnade i Grupp C tillsammans med Lidingö SK, Skogås HK och IF Swithiod.

Första matchen är borta mot Lidingö SK i Gångsätrahallen tisdagen den 22:a augusti.

Grupp A
Hammarby IF HF
HK Silwing/Troja
Kungsängens SK
IK Bolton

Grupp B
Sannadals SK
Spånga HK
Matteuspojkarna
Djurgårdens IF HF

Grupp C
BK Sparta
Lidingö SK
Skogås HK
IF Swithiod

Serieindelning för säsongen 2017/18 ute

Nu har Stockholms Handbollförbund publicerat serieindelningarna för den kommande säsongen 2017/18.

De flesta lag är bekanta sedan tidigare men det är 3 ”nykomlingar” i serien. Bland nykomlingarna hittar vi Matteuspojkarna som åkte ur Division 2 Östra förra säsongen, samt Norrtulls SK och Årsta AIK som kommer upp från division 4.

Division 3 Östsvenska Östra 2017/18
BK Bitter
BK Sparta
Hellas HK
Huddinge HK
IF Gauthiod HK
Matteuspojkarna
Norrtulls SK
Sannadals SK
Sorunda IF
Årsta AIK HF

Läs mer på Stockholms Handbollförbunds hemsida.

Sparta i DM i år igen

BK Sparta har även denna säsong anmält sig att spela i DM.

Grundserien i DM spelades förra året under september månad och var en bra uppladdning inför seriestarten.

I år är det 10 lag anmälda till herrklassen i DM och de flesta är sedan tidigare bekanta för Spartanerna. Det finns ännu inget spelschema eller gruppindelningar publicerade.

Anmälda lag Distriktsmästerskapen 2017/18

BK Sparta
Djurgårdens IF HF
Hammarby IF HF
IF Swithiod
IK Bolton
Lidingö SK
Matteuspojkarna
Sannadals SK
Skogås HK
Spånga HK

Läs mer på Stockholms Handbollförbunds hemsida.